Training & FAQs

Bekijk ons aanbod van producttraining Video's voor operators en Bekijk onze lijst met veelgestelde vragen om uw productkennis te verbeteren.

Veelgestelde vragen

Selecteer het bereik waar u meer over wilt weten.
V: hoe kan ik de software voor QX upgraden?

Upgraden van uw toestel is zeer eenvoudig.

1) software downloaden naar de meegeleverde USB. (Zorg ervoor dat u op te slaan op uw bureaublad voor het uitpakken.)

2) Controleer of het apparaat is uitgeschakeld voordat u de upgrade uitvoert.

3) plaats de USB in de USB-poort van het voorpaneel.

4) Druk tweemaal achter elkaar op de startknop.

5) de op icoon zal knipperen verschillende kleuren, te beginnen met magenta en de fans zullen worden op volle.

Magenta geeft aan dat de eenheid de tweede drukknop heeft herkend.

Gelieve te wachten ongeveer 4-8 minuten als de eenheid upgrades.

De QX zal automatisch het menuscherm wanneer voltooid tonen en het op pictogram zal regelmatig wit van kleur blijven.

Q: hoe selecteer ik de HDMI-uitgang

De HDMI-uitgang op de RX-instrumenten is altijd aanwezig. Sluit gewoon een 1920 × 1080 HDMI/DVI-monitor aan op de HDMI-connector op de CPU-module achterkant en de RX instrument output zal worden weergegeven.

Q: hoe kan ik de monitor uitgang op de SDI-uitgang krijgen?

De HDMI-monitor uitgang kan worden gerouteerd naar de SDI-uitgang op de CPU-module. Dit kan op verschillende manieren gebeuren:

Vanaf het Rx2000 front paneel:

1. Selecteer het menu "systeem" – "HDMI/SDI output".

2. Schakel in het gedeelte "CPU SDI output" het selectievakje "Enable" in.

3. van de video formaten drop-down lijst selecteert u de 3G-A-formaat.

4. uit het testpatroon drop-down lijst te selecteren HDMI-uitgang.

Van de HDMI-monitor uitgang:

1. Maak een nieuwe "HDMI/CPU SDI output" venster op de HDMI-monitor door met de rechtermuisknop te klikken met een muis in een leeg deel van het scherm.

2. Schakel in het gedeelte "CPU SDI output" het selectievakje "Enable" in.

3. van de video formaten drop-down lijst selecteert u de 3G-A-formaat.

4. uit het testpatroon drop-down lijst te selecteren HDMI-uitgang.

De CPU SDI output zal nu een kloon van de HDMI-monitor uitgang.

Q: hoe kan ik de on-board testpatroon Generator inschakelen?

Het testpatroon generator op de CPU module kan worden ingeschakeld op 2 verschillende manieren:

Vanaf het Rx2000 front paneel:

1. Selecteer het menu "systeem" – "HDMI/SDI output".

2. in de "HDMI output" sectie selecteert u de "Enable (beperkt SDI output" selectievakje.

3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst video-indelingen de gewenste indeling.

Vanaf het Rx1000/Rx500 front paneel:

1. Gebruik de linker en rechter navigatieknoppen op het voorpaneel tot de "HDMI" wordt weergegeven in het midden van de LED-display.

2. Selecteer de knop onder de LED-display om de HDMI-uitgang in te schakelen.

Q: welke Testpatronen en video formaten zijn verkrijgbaar bij de on-board CPU generator?

De volgende Testpatronen zijn beschikbaar:
100% kleur balken
75% kleur balken
Selectievakje

De volgende indelingen zijn beschikbaar:
BR 525i (59,94)
BR 625i (50)
BR 525i (59,94)
BR 625i (50)
HD 720p (23,98, 24, 25, 29,97, 30, 50, 59,94, 60)
HD 1080i (50, 59,94, 60)
HD 1080p (23,98, 24, 25, 29,97, 30)
3G-een 1080p (50, 59,94, 60)
3G-B 1080p (50, 59,94, 60)

Q: Waarom moet ik mijn RX firmware/software up-to-date te houden?

PHABRIX produceert regelmatig firmware/software releases die nieuwe functionaliteit, verbeteringen van de bestaande functionaliteit en fixes voor problemen die door gebruikers te introduceren.

Het is belangrijk om regelmatig te controleren op updates en ervoor te zorgen dat uw apparatuur draait op zijn best en dat u profiteert van alle nieuwe functies, verbeteringen en fixes. Hoewel het altijd onze bedoeling is om gebruikers toe te staan om aan de recentste versie van om het even welke vorige versie bij te werken, is dit niet altijd mogelijk. In bepaalde gevallen, bijvoorbeeld wanneer er nieuwe opties worden ingevoerd, kan het automatische update systeem niet functioneren omdat de bestanden die nodig zijn voor de update niet aanwezig zijn in de versie die momenteel is geïnstalleerd.

In deze gevallen zijn de release notes beschikbaar in de Ondersteuning-RX release pagina(Gekoppeld aan software downloads) van de website zal gedetailleerde specifieke handmatige instructies die nodig kunnen zijn om de nieuwste versie te installeren.

Om ervoor te zorgen dat uw RX-instrument up-to-date is, gebruikt u de update-functie:

1. Zorg ervoor dat de RX is aangesloten op een LAN dat internettoegang heeft en dat de RX heeft de juiste netwerkconfiguratie.

2. in het "systeem"-"System Info" menu selecteert u de "Download" knop. Dit zal instrueren de RX-eenheid om de PHABRIX website te controleren voor de nieuwste versie van RX firmware/software. Als de momenteel geïnstalleerde software up-to-date is dan is er geen andere actie nodig. Als er nieuwere software zal dit automatisch worden gedownload en geplaatst in de dropdown lijst voor de installatie.

3. op dit punt is het de moeite waard het controleren van de RX release pagina (Gekoppeld aan software downloads) op de website om te zien of er specifieke instructies over de release.

4. Zodra u gelukkig bent dat u alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen hebt genomen ga te werk om de onlangs gedownloade versie te installeren.

V: mijn SX start niet op

Gebruik aub Dit document het probleem opsporen

Q: Waarom moet ik mijn SX firmware/software up-to-date te houden?

PHABRIX produceert regelmatig firmware/software releases die nieuwe functionaliteit, verbeteringen van de bestaande functionaliteit en fixes voor problemen die door gebruikers te introduceren.

Het is belangrijk om regelmatig te controleren op updates en ervoor te zorgen dat uw apparatuur draait op zijn best en dat u profiteert van alle nieuwe functies, verbeteringen en fixes. Hoewel het altijd onze bedoeling is om gebruikers toe te staan om aan de recentste versie van om het even welke vorige versie bij te werken, is dit niet altijd mogelijk. In bepaalde gevallen, bijvoorbeeld wanneer er nieuwe opties worden ingevoerd, kan het automatische update systeem niet functioneren omdat de bestanden die nodig zijn voor de update niet aanwezig zijn in de versie die momenteel is geïnstalleerd.

In deze gevallen zijn de release notes beschikbaar in de Ondersteuning-SX release pagina (Gekoppeld aan software downloads) van de website zal gedetailleerde specifieke handmatige instructies die nodig kunnen zijn om de nieuwste versie te installeren.

Om ervoor te zorgen dat uw SX-instrument up-to-date is, gebruikt u de update functie:

1. Zorg ervoor dat de SX is aangesloten op een LAN dat internettoegang heeft en dat de SX de juiste netwerkconfiguratie heeft.

2. in het "systeem"-"engineer" menu selecteert u de "Download" knop. Dit zal instrueren de SX-eenheid om de PHABRIX website te controleren voor de nieuwste versie van de SX firmware/software. Als de momenteel geïnstalleerde software up-to-date is dan is er geen andere actie nodig. Als er nieuwere software zal dit automatisch worden gedownload en geplaatst in de dropdown lijst voor de installatie.

3. op dit punt is het de moeite waard het controleren van de SX release pagina (Gekoppeld aan software downloads) op de website om te zien of er specifieke instructies over de release.

4. Zodra u gelukkig bent dat u alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen hebt genomen ga te werk om de onlangs gedownloade versie te installeren.

Q: Ik krijg een foutmelding "ongeldige versie" wanneer het proberen om nieuwe software te installeren.

We hebben niet toegestaan installatie van software eerder dan een bepaalde versie als sommige klanten waren het installeren van ongeldige (oude) software op hun SX-eenheden die hen veroorzaakt te stoppen met werken.

Als u terug naar een oude versie moet gaan, houd de linker en juiste curseur sleutels terwijl het draaien van een eenheid. Dit zal de SX terug naar de software versie werd geleverd met. U dan installeren elke versie na die versie.

Q: het LCD-scherm van mijn SX is volledig donkergroen gegaan!

Als u tweemaal op een tab-toets drukt, wordt het input SDI-signaal weergegeven in een volledig scherm venster. Dit versnelt het kijken naar het ingangssignaal en dan terug te gaan naar de User Interface. Nochtans, als u geen signaal hebt zal het een volledig scherm van "geen video" tonen die donkergroen is.

Q: hoe kan ik mijn SxTAG erkennen derde partij Sfp's?

Ieder SxTAG (lopende 1,03 of later software en voorzien van te MSA/non MSA kooi) annuleerteken steun PHABRIX voorzien non-MSA SFP modulus, 3rd partij non-MSA modulus en 3rd partij MSA modulus.

De SxTAG ondersteunt PHABRIX-meegeleverde SFP-modules met behulp van een XML-bestand (SFP. XML) dat door de eenheid wordt geladen bij het opstarten. Dit bestand bevat configuratie-en Setup-gegevens van ondersteunde Sfp's. Details van 3rd Party SFP-modules kunnen worden toegevoegd aan dit XML-bestand door PHABRIX om het aantal ondersteunde apparaten te laten groeien.

Om dit te doen moet u de details van de SFP sturen naar PHABRIX met behulp van de support@phabrix.com e-mail adres. U moet module identificatiegegevens van de 3rd Party apparaat dat zij wensen te gebruiken te leveren. IdeaLiter moet dit het gegevensblad voor het apparaat, zodat de volgende informatie kan worden ingesteld in het XML-bestand:

• Identifier-dit definieert het type van de seriële transceiver
  • Extended Identifier-dit is een secundaire id van het type van de seriële transceiver
  • Connector type – Hiermee definieert u het type verbinding dat wordt gebruikt. Bijvoorbeeld "0x82" voor SDI Input/output of "0x07" voor optische input/output.
  • OnderdeelNummer – dit is het onderdeelnummer van de fabrikant in de vorm "EB30HDRT-MN"
  • SFP-type – dit wordt gebruikt door de SxTAG om de ingangen en uitgangen van het apparaat vast te stellen bijvoorbeeld "sdiio" voor een SDI Input/output apparaat of "Optio" voor een optische input/output apparaat.
  • MSA type-dit wordt gebruikt door de SxTAG om de kooi voor MSA of niet-MSA apparaten correct om te vormen.
  • Hi zwenking tarief "waar" of "false"

Deze informatie wordt door verschillende SFP-fabrikanten gebruikt om hun type apparaat te definiëren en wordt door de SxTAG gebruikt om de eenheid te installeren ter ondersteuning van het specifieke SFP-type.

Zodra deze informatie is opgesteld, kan de XML door ons worden bijgewerkt en naar u worden teruggestuurd. U moet dan dit XML-dossier in de omslag "van de opstelling" van hun SxTag gebruikend FTP kopiëren. De informatie in de XML wordt geladen op unit Powered-up.

Zodra u hebt bevestigd dat uw SFP correct functioneert, zullen de SFP Details aan de standaard product bouw worden toegevoegd (zodat u de eenheids configuratie niet bij de volgende softwareverbetering) wordt verloren. Het bijgewerkte XML-bestand zal beschikbaar worden gesteld op de PHABRIX website, zodat het kan worden gedownload en gebruikt door een SxTAG eigenaar.

Neem contact op met support@phabrix.com als uw toestel niet beschikt over een MSA/niet-MSA kooi gemonteerd.

De nieuwste versie van het bestand "SFP. xml" is beschikbaar op de Ondersteuning SX software releases (Gekoppeld aan software downloads) Webpagina.